Ултиматумът на ФК Барселона към Нико Уилямс

Nico Williams

ФК Барселона се намира в решаващ момент на трансферния пазар, тъй като очаква решението на Нико Уилямс, талантливото крило от Атлетик Клуб. Играчът беше определен като ключова част от проекта на Ханси Флик. Въпреки това, несигурността около решението на Нико накара Барса да проучи други алтернативи, в случай, че играчът реши да остане в Билбао.

Барселона предложи атрактивна оферта за Нико Уилямс, като е готова да плати освобождаващата клауза на играча, която възлиза на 58 милиона евро. Спортната дирекция, ръководена от Деко, определи краен срок за получаване на отговор от играча, а именно 24 август. Точно преди Барса да се изправи срещу Атлетик във втория мач от Ла Лига.

Междувременно Атлетик направи ходове, които предполагат, че Нико може да остане. Те му дадоха фланелката с номер 10, важен жест, който обикновено се дава на важни играчи в отбора, което показва увереността на клуба, че Нико ще продължи да бъде жизненоважен елемент в Сан Мамес.

Въпреки интереса си към Нико, Барселона е изправена пред значителни предизвикателства, особено по отношение на регистриране на играчи. Разходите за заплати остават проблем и клубът все още не е регистрирал скорошни попълнения като Дани Олмо и Иниго Мартинес. За Нико Уилямс присъединяването към Барселона без сигурност, че ще може да бъде регистриран в първия отбор, е риск, който може да натежи на решението му. Мълчанието на играча досега може да е свързано с тези проблеми, което допълнително усложнява ситуацията за Барса.

Предвид възможността Нико най-накрая да реши да остане в Атлетик, Барса започна да проучва други възможности на пазара. Две имена, които се появиха, са тези на Луис Диас, играч на Ливърпул, и Кингсли Коман, крило на Байерн Мюнхен.

И двамата играчи са високо ценени от Деко и Флик, но подписването им ще бъде сложна и скъпа операция. По-специално Коман, когото германският треньор познава добре от времето си в Байерн, може да бъде интересна опция, ако преговорите с Нико не успеят.

От друга страна, имаше спекулации, че Иван Перишич, бивш играч на Флик в Байерн, може да се присъедини към Барселона като свободен агент. Източници от клуба обаче отрекоха какъвто и да било интерес към хърватина.

ФК Барселона се намира на кръстопът, докато очаква решението на Нико Уилямс. Ситуацията е изпълнена с несигурност и въпреки, че клубът направи всичко възможно да привлече играча, трудностите с регистрацията на нови попълнения и движенията на Атлетик може да наклонят везните срещу Барса.

 

Източник :La Razon