Атлетико Мадрид победи Валенсия преди Шампионска лига

players of Atletico Madrid are happy for the victory over Valencia

Атлетико Мадрид определено поведе в Ла Лига. След като победиха Валенсия с 3:0 са втори в класирането. Изравнени с Реал Мадрид и само на четири точки зад Барса, които са едноличните лидери. А отборът на Валенсия е на дъното и се нуждае от повече от една победа, за да излезе от зоната на изпадащите. Барахас се появи с 20 играчи, без да може да попълни дори пейката. Колкото и да се говори, че владеенето на топката не печели мачове, фактът, че след четвърт час момчетата на Симеоне бяха практически на 80 процента, което предначерта първото полувреме.

Безсмисленият заден пас на Гийямон, принуди Гуера да се втурне и да подаде към Тарега. Пасът беше оставен наполовина и Сьорлот, спечели срещу централния защитник на Валенсия, за да остане сам срещу Мамардашвили, който направи огромно усилие и спаси удара на скандинавския нападател с левия си крак. Той имаше нова поредна възможност, но я стреля от воле почти до границата, която разделя головия удар от тъча. Стрелбите към вратата бяха постоянни. Валенсия не подмина центъра на терена, а Атлетико превъзхождаше линиите им с твърде голяма лекота. При едно от тях Де Пол се възползва от ново лошо подаване на своя съперник в центъра на терена, отвори за Гризман, който го прехвърли към границата на наказателното поле и отново Де Пол филтрира ниска топка между краката на Москера към Галахър . Британецът не се провали. В 37 мата минута Атлетико заслужено поведе.

На „Пипо“ му предстои много работа, за да извлече максимума от този състав.

Опитът на Валенсия да се върне след приказките в съблекалните продължи точно седем минути, толкова време отне на Гризман да вкара втория гол. Имаше ниска топка в наказателното поле от Диего Лопес, която той прехвърли. Малко след това премереното центриране на Йоренте бе завършено от Саму Лино, за да може Гризман, който беше в зоната, да стреля отново.

Хората на Симеоне отстъпиха топката за момент, но без да изпадат в опасни ситуации. Преодолявайки съмненията от първите мачове, Атлетико се оказва неоспорим кандидат за победа в тази Лига.

 

Източник :La Razon