Тони Кроос обяви завръщането си на Сантяго Бернабеу

Toni Kroos

Бившият играч потвърди, че ще придружи Реал Мадрид като зрител в съботния мач срещу Виляреал.

Тони Кроос прекрати кариерата си преди няколко месеца и все още липсва на Реал Мадрид. Въпреки факта, че той се сбогува със стил, като шампион на LaLiga и Шампионската лига, феновете на меренге настояват за завръщането му, най-вече заради това, което отборът на Карло Анчелоти показа, в началото на този сезон.

Германецът обаче беше откровен и в подкаста на брат си, Феликс Кроос сложи край на всякакви надежди да го видим отново в бяло: „Пенсионирането ми е неизменно, това е факт, който трябва да се приеме и няма смисъл да се казва „Няма го“ Това няма да се промени в следващата игра. Няма да е от полза да кажеш „Той не е там“. Отборът сега се адаптира.“

Поради тази причина и осъзнавайки привързаността, която феновете винаги са му показвали, той призова за спокойствие: „Хората винаги казват и това не е вярно, че сме печелили всеки мач с 4-0, с мен. Нещата не изглеждат добре , със сигурност, но не винаги съм играл добре“. Имайки предвид текущата ситуация в Реал Мадрид, която провокира критики, заради поражението на отбора тази седмица.

„Мадрид се адаптира, когато Кристиано и Рамос ги нямаше. Те са абсолютни легенди. Мадрид знаеше как да се адаптира, с времето и да продължи да печели. Спечелихме две Шампионски лиги без тях. Същото ще се случи и без мен. Може да им отнеме време, докато се адаптират, но играчите, с които разполагаме, са много добри“. Показвайки прехода, който отборът на меренге трябва да направи, за да адаптира халфовата си линия към играчите, които сега са част от отбора.

В този момент и като фен той каза: „Виждам играта на Реал Мадрид от различна гледна точка. Това е малко странно за мен, но все пак ги виждам като част от отбора, не мога да го пренебрегна. Не чувствам нужда да казвам: „Наистина очаквам с нетърпение да играя“. Той също потвърди, че: „В събота ще отида на Сантяго Бернабеу, за да гледам мача срещу Виляреал. Наистина очаквам с нетърпение да се върна.“

Мнението на Крос за новото Световно, клубно първенство

Друга от темите, засегнати от бившия немски играч, беше ФИФА. Той беше много критичен към това, потвърждавайки солидарността си с главните играчи на турнира: „В един момент играчите ще се окажат просто опустошени.“ Съдба, която той смята за неизбежна, за футболистите на 32-та отбора, които ще мерят сили. Състезанието ще се проведе от 15 юни до 13 юли и това ще доведе до претоварване на сезона. „Трябва да се събудим и да мислим малко за играчите и малко по-малко за парите“, каза той и посочи, че смята календара за настоящия сезон за „безотговорен“. В него са добавени повече мачове в турнири като Шампионска лига и Лига Европа. В крайна сметка той заключи, че няма да присъства на турнира и се присъедини към критиките, които други спортисти отправят в момента, относно претоварването на мачовете.

 

Източник: LA RAZON