Бизнесменът Илиян Филипов: Не участвам в управлението на клуба заради интриги, Ботев има сив кардинал

Строителят на Колежа Илиян Филипов обяви, че вече не участва в управлението на Ботев Пловдив заради интриги, случващи се в клуба на „канарчетата“. Той обвини за тях члена на Борда на директорите на клуба Александър Ослан. Бизнесменът обясни решението си с обръщение към феновете на тима.

Съобщението на Филипов гласи следното:

„Уважаеми ботевисти,

На 8 юни 2023 г. обявих, че не участвам в оперативното управление на клуба, тъй като срещам недоразумения. Основната причина за това е лицето Александър Ослан, изживяващо се като сив кардинал в „Ботев“. Именно той направи множество интриги, които дърпат моят любим клуб само и единствено назад.

Аз като човек, управляващ голям брой фирми, не мога да участвам в подобен вид управление. „Ботев“ е отборът на моето сърце и винаги ще помагам.
И за да няма интриги и спекулации, държа да кажа, че сме в отлични отношения със собственика на клуба – Антон Зингаревич. И ако той има нужда от моята подкрепа, винаги ще я получи, но аз и на него лично съм изразил категоричното си мнение, че с лицето Ослан няма как „Ботев“ да върви напред.

Относно стадион „Христо Ботев“, строителството върви с пълна сила, работим както по това стадиона да получи 4-та категория от УЕФА, така и по цялостното завършване с покрита козирка и фасада. В края на август ще започнем монтирането на козирката на Северната трибуна, а малко след това и на Южната трибуна.

Имаме подписани договори с две фирми, които ще работят паралелно по двете трибуни. Целият план е направен така, че строителните дейности да не възпрепятстват мачовете на Ботев в Еfbet Лига.

Най- хубавото нещо в последните месеци за „Ботев“ е назначаването на Станислав Генчев за треньор. Благодаря на Антон Зингаревич, който се съгласи, че именно младият специалист е правилния човек.

Това, което видях на мачовете с „Арис“ и „Раднички“ (Ниш) е един различен отбор. Надявам се, че скоро Генчев ще получи обещаните футболисти и ще направи боеспособен отбор, който да радва феновете с играта си.

Затова призовавам всички ботевисти по един или друг начин да подкрепим отбора в предстоя-щия мач с „Локомотив“ и да покажем кой е господарят на Пловдив!“

С Уважение,
Илиян Филипов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *