ЦСКА с нова важна и успешна крачка за „Българска армия“

От ЦСКА излезнаха с важна информация, че комисията за опазване на околната среда, земеделие и гори на Столичния общински съвет е приела доводите и предоставената документация на клуба за започване на реконструкция и обновяването на стадион “Българска армия“.

От 12-те гласували девет членове бяха „за“, трима се въздържаха и нито един не беше „против“.

ЦСКА написа още, че благодари на на членовете на комисията по екология с председател Лорита Радева, на Карлос Контрера, както и на председателя на СОС Георги Георгиев, застанал категорично зад проекта.

Сега за „червените“ предстоят съгласувания с РИОСВ и НИКН-МК.

Ето какво информираха от ЦСКА:

Нов голям успех по пътя към стадиона!

С пълно мнозинство от 9 гласа „за“, и 3-ма „въздържал“ се постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет одобри проекта за реконструкция на ст. „Българска армия“.

Членовете на комисията се запознаха в детайл с плановете ни да облагородим парковата среда около стадиона, както и намеренията ни да пуснем за свободен достъп 50% от настоящите прилежащи площи. След като премахнем огражденията и преобразим пространството пред съоръжението, алейната среда около стадиона на ЦСКА ще се превърне в едно от най-приятните кътчета в Борисовата градина. Днешната среща беше поредният повод да запознаем широката общественост с искрените си намерения да изградим съоръжение, което ще е в полза на София и да премахнем всички съмнения относно законосъобразността на проекта и най-вече притесненията, че балансът в природата ще бъде нарушен. Както беше подробно обяснено и визуализирано на заседанието това не само няма да се случи, но парк Борисова градина ще стане още по-зелена, по-чиста и по-красива.

Признателни сме, че срещнахме подкрепата на членовете на комисията по екология в СОС с председател г-жа Лорита Радева, както и благодарим в частност на председателя на СОС г-н Георги Георгиев, който застана категорично зад проекта. Благодарим за пламенната подкрепа и на г-н Карлос Контрера. Одобрението на столичната управа беше една от най-важните предпоставки за получаване на разрешително за строеж за реконструкция на стадиона.

Работата, разбира се, продължава. Оттук нататък ни предстоят съгласувания с РИОСВ и НИКН-МК, в които сме входирали цялата необходима информация, свързана с реализиране на инвестиционното намерение и чакаме крайното произнасяне от двете иниституциите. Вярваме, че не бихме срещнали проблеми при обективно разглеждане на документацията. Благодарни сме на хората, които не спъват проекта, а вършат работата си професионално, разбирайки необходимостта от ново, модерно спортно съоръжение, реконструирано със собствени средства, с което столицата ни да се гордее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *