Филип Филипов: Търсихме треньор, който не се нуждае от адаптация

Филип Филипов: Търсихме треньор, който не се нуждае от адаптация

Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, говори пред медиите на летище „София“ преди заминаването на отбора за Румъния за срещата реванш срещу местния Сепси. В четвъртък „червените“ ще се изправят срещу местния Сепси в реванш от втория предварителен кръг на Лига на конференциите, след като допуснаха загуба с 0:2 в първата среща на „Българска армия“.

В своето интервю, Филипов засегна горещите теми касаещи „червената“ общественост, като това бяха раздялата със Саша Илич, както и назначението на Нестор Ел Маестро за треньор на отбора.

„Отиваме, за да победим и да продължим. Резултатът наистина е неблагоприятен за нас. Трябва да заличаваме пасив от два гола. В крайна сметка това ни е целта и затова отиваме“, започна своето изказване Филипов.

„Трудно ще е, няма да е лесно със сигурност, затова се подготвихме тази седмица. За труден мач, в който трябва да доминираме, да победим и да продължим. Сезонът не е само евротурнирите, ами първенството, Купата, представянето на отбора. Разбира се, ако отпаднем от Сепси, ще бъде провал в евротурнирите. На ЦСКА не му приляга да отпада на този етап, независимо че играе срещу един много стойностен отбор като Сепси“, продължи още той.

„Аз се надявам да има импулс в играта ни. Тези три дни се използваха максимално добре. Тренира се предимно с тактическа насоченост и мисля, че отборът ще има коренно различен облик от този в София. Треньорът ще реши кой ще е капитан на отбор“.

„За Саша Илич искам да кажа само хубави неща. Благодаря за работата му и на неговия екип. Аз лично уважавам страшно много човека Саша Илич. Един наистина голям човек. Това говори начинът, по който се раздели с отбора. Имам доста голям опит във футбола и за пръв път присъствам на емоционална раздяла във футбола. Имаше хора, които се разплакаха. Защо се стигна до неговото освобождаване? До неговото освобождаване се стигна след силната година, която направихме и само една точка не ни стигна да станем шампиони. Имахме желанието и натам беше насочена селекцията да се надгради с качество отбора. Имахме големи очаквания, но първите три мача не дадоха това, което очаквахме. Играта и състоянието на отбора не бяха на нужното ниво и се прибягна до тази смяна, за да се потърси импулс в отбора“.

„Засега не планираме друго отлагане на мачовете. Ако продължим след Сепси, треньорът ще си каже вижданията по въпроса. Искахме да е треньор, който няма нужда от адаптация в отбора и познава добре българското първенството. Той е треньор, върху който нямах преки наблюдения, но последните три дни съм възхитен от работата, която върши. Много амбицирани хора и според мен такива трябват на клуба“.

„Мисля, че ЦСКА е клуб, който малко треньори биха отказали да застанат начело. Той е популярен клуб не само в България, но и Европа. Цифрите нямат никакво значение според мен. Мачът ще е коренно различен от мачовете в първенствата. За нас е много важен мач. Ще дадем максимума от себе си, за да продължим“.

„Не ми се вярва да има изходящи трансфери. Отворен е до 6 септември, но не се планират такива трансфери дори при негативен резултат“, завърши един от „армейските“ управници Филипов пред насъбралите се медии на летището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *