Христо Стоичков: Господ винаги е бил българин

Христо Стоичков: Господ винаги е бил българин

Носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков говори след „Мача на надеждата“, завършил 3:3.

„Бяхме съпричастни. Бяхме със Стилиян, докато прекара времето в ужас. Днес сме щастливи, защото Стилиян е щастлив. Както се бореше на терена, така се бори и извън терена. Господ винаги е бил българин. Помогнал е на едно златно момче, което винаги е било голямо сърце, едно момче, което винаги се е трудило. Използвахме момента в 5-ата минута да отдадем също голямо уважение към нашия приятел и брат Петър Хубчев. Били сме заедно и като треньори. Това е продължителна битка, която вярвам, че ще я преодолее и всичко ще е наред“, каза Стоичков.

„Знаем, че не е лесно. Куражът никога не трябва да липсва. Духът, който имаме като българи, не трябва да ни напуска. Знаем трудностите. В тези моменти човек се нуждае най-вече от спокойствие. Мисля, че всички доктори, всички специалисти ще направят всичко възможно да го преодолеят“, добави той.

„На всички давам кураж, защото загубих баща си. По пътя много приятели загубихме. Тези, които имат упоритост да мислят, че утре е по-хубав ден, нека да го преодолеят. Самите трябва да го изживеят всеки ден. Стилиян след последния съдийски сигнал не искаше да се усмихне и ние го накарахме да се. Това е денят, в който вече е независим. Беше зависим, но вече не е. Невинаги сме побеждавали, но куражът не трябва да ни напуска. И в най-трудните моменти трябва да са победители“, каза легендата на българския футбол и един от героите от САЩ1994.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *