Съдиите ни остават без шеф за началото на сезона

Сезонът в efbet Лига ще започне без нов председател на съдийската комисия. Това е обявил вчера пред реферите лично президентът на футболната ни централа – Борислав Михайлов, пише „Мач Телеграф“. Арбитрите имат семинар и тестове преди първенството. Поне в неговото начало временно изпълняващ длъжността ще продължи да бъде Стоян Алексиев, който беше обявен веднага след раздялата с Виктор Кашай. В Бояна още умуват кой да бъде титулярен наследник на унгареца, чиито ангажименти в България приключиха с края на миналото първенство.

Сред вариантите за нов шеф на родните съдии е бил Хю Далас. Шотландецът бе едно от популярните имена сред арбитрите в Европа в края на XX век, но е отпаднал заради високата заплата, която е трябвало да му се плаща. Претенциите му надхвърлят определения бюджет на футболната централа за тази позиция, който е в размер на 150 000 евро на година. Михайлов е обявил пред съдиите, че нов шеф те все пак ще имат, но това ще стане в хода на сезона. Припомняме, че преди Виктор Кашай съдиите имаха още един шеф от чужбина – французинът Марк Бата.

Според достоверна и сигурна информация на „Мач Телеграф“ от родната футболна централа чакат важна помощ от УЕФА при вземането на решението за нов председател на съдийската ни комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *