Контузия спря Григор Димитров в сблъсъка със Зверев

Контузия спря Григор Димитров в сблъсъка със Зверев

Григор Димитров приключи тазгодишното си участие на US Open. Българинът отстъпи на германеца Александър Зверев с 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6 в мач от третия кръг на турнира. Хасковлията изигра много силни първи два сета. След това обаче той получи  контузия в слабините, което резонно доведе до рязък спад в представянето му и закономерна загуба от немеца Зверев.

Така Зверев спечели и третата си среща с Димитров тази година в сблъсъците помежду им, записвайки общо шеста победа над него. С този успех той си осигури сблъсък с Яник Синер на 1/8-финала в Ню Йорк.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата не започна добре за българина, който първо пропусна възможност да направи брейк в подаването на Зверев във втория гейм, а в следващия допусна пробив в своя сервис. Димитров обаче веднага върна брейка още при първата си възможност в четвъртия гейм – 2:2. След това всеки от двамата печелеше подаването си, за да се стигне до 6:6 и тайбрек. В него Гришо направи два минипробива и поведе с 5:0. Едва тогава Зверев спечели първите си две точки. Последва ас на българина, а с мощен сервис затрудни Зверев, чийто ретур излезе в аут за 7:2.

ВТОРИ СЕТ

В началото на втория сет всеки печелеше подаването си. В петия гейм Григор направи няколко строхотни отигравания и успя да пробие за 3:2. В следващия гейм българинът поведе с 40:15, след което се стигна до 40:40. Зверев имаше дори точка за пробив, но Гришо показа характер и взе подаването си за 4:2. Последва силна серия на германеца и колебания в Димитров за 4:4. лександър Зверев след това спечели своя сервис-гейм на нула и поведе с 5:4. Григор отговори подобаващо и също взе лесно подаването си и изравни. Германецът спаси точка за пробив и впоследствие спечели подаването си, за да поведе с 6:5. Григор изравни резултата, а това прати и втория сет в тайбрек.

В него Димитров направи минипробив за 3:2, който веднага беше върнат от Зверев. Зверев. След това всеки от двамата печелеше разиграванията при собствен сервис. Това продължи до 9:8 за германеца, когато той направи минипробив в подаването на Димитров и спечели тайбрека с 10:8, за да изравни резултата – 1:1.

ТРЕТИ СЕТ

Григор стартира третия сет изключително разколебан. Нищо в играта му не се получаваше и набързо допусна два пробива за 4:0 в полза на Зверев. Едва тогава Димитров спечели подаването си. След това германецът взе подаването си на нула и направи още един пробив за 6:1.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ

По време на паузата Гришо се прибра в съблекалнята и поиска консултация с физиотерапевт. След завръщането си на корта демонстрираше проблем в областта на слабините. Това си пролича и в играта на най-добрия български тенисист, който допусна пробив още в първия си сервис-гейм. След това Димитров набързо изостана с 0:3. С много усилия той успя да спечели следващото си подаване, но си личеше, че видимо изпитва дискомфорт и няма как да окаже особена съпротива на Зверев. Германецът спечели без проблеми подаването си, след което направи нов пробив. В следващия гейм Гришо дори имаше точка за пробив, но не успя да я реализира, а Зверев спечели и това си подаване за 6:1 и край на мача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *