Любопитната история на Мамаду Кулибали

Любопитната история на Мамаду Кулибали

Силата на човешкият дух, воля и вяра е безгранична. В следващите редове ще ви запознаем с интривущата житейска история на сенегалският футболист на Салернитана, Мамаду Кулибали. Футболистът на италианския Салернитана – Мамаду Кулибали, може да се похвали и разполага с житейска история, която може да остави всеки един без дъх. Животът на Кулибали е повече от разтърсващ и това само и единствено показва каква смелост и вяра има в своите способности.

„Събрах си багажа и споделих на свой приятел, че отивам в Европа да си търся работа. Тогава помня, че бях в училище и си изключих телефона. Родителите ми не ме потърсиха в следващите 3-4 месеца, тъй като просто нямаше къде. Мислеха си, че съм мъртъв“, каза сенегалският футболист.

„Тръгнах от Сенегал за Мароко с автобус. Това беше най-лесната част от цялото пътуване. След това трябваше да се кача на кораб, но нямах пари. Спах няколко дни на пристанището с надеждата някой да ме трансферира до Европа. Имах късмет, че се срещнах с такъв човек. Не можех да плувам и само се чудих, ако корабът потъне, какво ще правя“, продължи африканецът.

Той говори за пристигането си в Италия, където на практика му потръгва с всичко в живота. „Нямах пари и спах по улиците. Ако някак си взима сандвич, изпитвах най-голямото щастие на света. Рим беше новият ми дом, но след това прецених да се преместя в Пескара“.

Именно там той е набелязан от придричиви футболни агенти и скоро облича фланелката на едноименния клуб. След всички „тъмни дни“, то той вече започва да се чувства като човек, след като подписва и първият си професионален договор. Дори и неговите родители успяват да се свържат с него, след като се разбира, че синът им играе футбол в елита на Италия, като разбира се това е най-голямата гордост и щастие за тях.

„Те бяха много гневни на факта, че избягах. Баща ми не иска да ми говори и се дистанцира от мен. Майка ми е плакала страшно много, когато е научила за изчезването ми. Не съм я виждал от две години и ми липсва страшно много“, завършва своето изказване искрено 23-годишният футболист постигнал всичко това сам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *