Силна компания от Финландия ще спасява Пирин

Спасение от страната на дядо Коледа може да дойде в Пирин. Вчера стана ясно, че мощна компания е проявила интерес към „орлетата”. Собственикът ѝ е с финландски паспорт. Окончателните разговори предстои да се проведат.

Това ще стане, след като кметът на Благоевград Илко Стоянов се прибере от Италия, където е по дела. Преди време от Пирин отрязаха мераците на агента на Жорди Кайседо – Ернан Банато. Той искаше да стане собственик на клуба от името на американски консорциум, който бил собственост на аржентински бизнесмени.

Президентът на Пирин Станислав Манолев, сподели пред „Мач Телеграф”, че предстоят важни разговори за бъдещето. Той коментира и представянето на отбора и победата над Хебър с 2:1 у дома.

„Настроението след победата над Хебър в отбора е добро. Това е нормално, защото тези три точки бяха много важни за нас и за оцеляването на Пирин в Първа лига. Доволен съм, играем добре и побеждаваме. Надявам се съвсем скоро да вземем още един мач и да затвърдим статута си в елита на България. Лицензът бе много добра новина. Всичко върви в положителна посока и се надяваме в близко време да намерим и спонсор, който да го е грижа за отбора. Знаете, че Общината трудно може да издържа клуба. Кметът се бори със зъби и нокти да дава заплати и премии. Засега се справя, но в бъдеще ще бъде трудно и трябва да се намери подкрепа. Не мога да кажа колко е забавянето на заплатите на играчите. Миналата седмица, доколкото знам, са получили заплати и премии, но не съм наясно точно колко. Всички се стараят нещата да се случат”, коментира той.

„Играчите и треньорите се борят със зъби и нокти. Те показват пирински дух! Затова трябва да ги аплодираме. Предстоят разговори с инвеститори, но на този етап няма нищо на масата и няма какво да се коментира. Сега излизаме срещу Септември в София и срещата ще бъде много трудна. Те са опрени до стената. Красимир Балъков е много добър и опитен треньор. Ще бъде наистина много трудно, но излизаме за победа и дано да я постигнем”, завърши Манолев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *